Zaštita privatnosti na web-stranici

Pregledavanje web-stranice Lektoriranje.org anonimno je te se tom prilikom ne prikupljaju podaci koji bi omogućili vašu identifikaciju.

Lektoriranje.org automatski prikuplja podatke o uređaju (računalo, tablet ili mobilni uređaj kojim pristupate web-stranici) i geografskoj lokaciji s koje pristupate web-stranici. Ove podatke lektorski obrt Verbarium koristi u svrhu poboljšanja ponude svojih usluga, prilagodbe sadržaja te dobivanja općih statističkih podataka vezanih za korištenje web-stranice.

Web-stranica ne prikuplja osobne podatke. Osobne podatke lektorski obrt Verbarium prikuplja tek kada ga klijent kontaktira.


Prikupljanje podataka

Lektorski obrt Verbarium prikuplja osobne podatke klijenata samo u mjeri nužnoj za ispunjenje svoje obveze izdavanja računa i obavljanja usluge te za slanje potvrda poštom. Koje osobne podatke Verbarium prikuplja? Ime i prezime klijenta, adresu e-pošte, kućnu adresu te broj telefona. Iznimno, u svrhu izdavanja računa, Verbarium prikuplja i OIB.

Uz navedene osobne podatke, Verbarium zbog naravi posla prikuplja i autorska djela klijenata (tekstove) koje pohranjuje na računalo i USB stick u svrhu obavljanja usluge. Nakon dovršetka posla, Verbarium e-poštom šalje tekst klijentu. 

Verbarium se obvezuje štititi tekstove i osobne podatke klijenata u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da tekstove i osobne podatke klijenta neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka klijenta. Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Verbarium po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke klijenata.


Čuvanje i brisanje podataka

Tekstovi koje klijent dostavi Verbariumu čuvaju se onoliko dugo koliko je potrebno za obavljanje posla, odnosno najviše 7 dana od dovršetka posla. Računi s navedenim osobnim podacima klijenata čuvaju se onoliko dugo koliko Porezna uprava propisuje. Poruke (e-mail, sms, poruke na društvenim mrežama i sl.), zajedno sa svim podacima u njima, brišu se iz arhive u roku od 7 dana od dovršetka posla.


Prigovor

Za sva pitanja i ostvarivanje prava u obradi vaših podataka možete kontaktirati Verbarium na isidoravujosevic@yahoo.com, adresi sjedišta obrta (Vidovski trg 9, 42000 Varaždin) ili telefonski na 097 609 1929, gdje možete uputiti i prigovor vezan za vaše osobne podatke.  

Prigovor možete uputiti i nadzornom tijelu za zaštitu osobnih podataka, odnosno Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).